Halthetsutredning, sårbehandling og bandasjering

13. november 2021

For dyrepleiere/assistenter
Kun på lørdag
Språk: norsk

 

Når det gjelder COVID19: Arrangementskomiteen følger de anbefalinger og forskriftsfestede krav gitt av FHI og Helsedirektoratet.   Dette gjelder både antall deltakere og hvordan forelesningene  gjennomføres i praksis. 

 

 

Forelesere:

Dorthe Hansen, GPcert SAS

Dorthe Hansen ble uteksaminert fra Den Kongelige Veterinær og Landbohøjskole i København i 1997. Etter noen år i Danmark flyttet hun til England for å arbeide og å starte sin videreutdanning som kirurg. Dorthe har gjennomført en imponerende rekke kurs innen kirurgi med ortopedi som hovedinteresse. De seneste som kan nevnes er CPD Improved 22 Modul Kirurgikurs som fører frem til “General Prac Certificate in Small Animal Surgery” i København, Danmark. AO Masterkurs Advanced Osteosyntese i Davos, Sveits. EVOA World Orthopedic Veterinary Congress i Bologna/Venezia i Italia, AO Masterkurs Corrective Osteotomies i Cremona, Italia og Advanced Spinal Surgery Course and Laboratory på Iowa State University. Hun mottar henvisninger i ortopedi og bløtdelskirurgi fra mange smådyrsklinikker på Vestlandet og er opptatt i NOVOS (Nordisk veterinærortopedisk selskap) i 2011 hvor det per i dag kun er to norske medlemmer.

 

Dorthe jobber i dag nesten utelukkende med ortopedi og halthetsutredninger på Dyresykehuset. Hun er også formann for kirurgigruppen i hele AniCura Group. Dorthe utfører de fleste avanserte ortopediske inngrep på klinikken, inkludert artroskopi, nakke- og ryggkirurgi, samt protesekirurgi. Hun holder også kurs for henvisende klinikker og kollegaer.

 

Nå går hun et masterstudium (deltidsstudium) på universitetet i København hvor man kan spesialisere seg innen et felt. Etterutdanningen tar 3,5 år og heter "Master of Companion animal clinical science».

 

Thomas Sissner, MS DVM CertSAS MRCVS

Diplomate European College of Veterinary Surgeons,

European Specialist in Small Animal Surgery

 

Spesialfelt: Kirurgi, ortopedi, artroskopi 

 

Thomas ble uteksaminert fra Colorado State University, USA, i 1999. Deretter tok han et internship i smådyrkirurgi og medisin ved Wheat Ridge Animal Hospital i Denver og fulførte et residency i small animal surgery ved University of Cambridge, England.  I 2006 ble han uteksaminert som “Diplomate of the European College of Veterinary Surgeons”. Dette er en tre årig lang spesialist utdanning med avsluttende eksamen som gir godkjenning som ”European Specialist in Small Animal Surgery”.  Dette er den høyeste kirurgi-spesialist utdanningen i Europa.  Det er ca 300 godkjente ”European Specialists” i smådyrkirurgi i Europa og 4 av disse er i Norge. Thomas har tidligere jobbet i spesialistpraksis i England og Canada.

 

Thomas har publisert flere vitenskapelige tidsskriftartikler og kapitler i fagbøker om kirurgi.  Han foreleser ofte i Norge og internasjonalt og sitter i Vitenskapelig komité i European College of Veterinary Surgeons. Han har hovedfokus i ortopedi (bein og ledd kirurgi), da med spesiell interesse i kikkhullsoperasjoner (artroskopi) og andre typer leddoperasjoner.  Han er hvert år med som instruktør i flere kurs internasjonalt.  Thomas er medeier i Din Dyreklinikk.

 

________________________________________

Kursemner lørdag 13. november 

Starter klokken 9

1. Piller, pulver og mirakelsalver.  Akutt sårbehandling hos hunder og katter

2. Stor hund møter liten hund - Bittsår hos katt og hund

3. Midlertidig stabilisering av beinbrudd på frambein og bakbein

4. Røntgen av forbein og bakbein; landmarks og posisjonering

5. Hodepiner og tårer - kroniske sår

6. Smertelindring og oppfølging/samtaler med eier ved skader med langtidsoppfølging, og motivasjon av eier ved større sår

 

 

* med forbehold om at det kan gjøres endringer. Detaljert kursprogram vil også bli publisert på VVFs facebookside.

 

  • 13. november 2021
  • Radisson Blu Royal Hotell, Bryggen
  • Bergen, Norge